Over dit project

Rob Parry Originals

 

Parry studeerde aan de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten in den Haag. Na zijn afstuderen is Parry voor zichzelf begonnen. Tot 1995 ontwierp hij interieurs, meubels, stands, tentoonstellingen, sieraden, belettering en speelgoed. Daarnaast was hij dertig jaar lang verbonden als docent architectonische vormgeving aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Diverse ontwerpen van Rob Parry bevinden zich in de collectie van diverse musea waaronder het Stedelijk Museum in Amsterdam en Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

 

 

Meubelontwerper

Parry ontwierp meer dan 40 verschillende modellen van stoelen. Tussen 1950 en 1952 ontwierp hij de Lotus. Het is een luchtig, bijna lineaire ontwerp met houten zijpanelen en met een voor die tijd karakteristieke dunne metalen buis. Het grote zitcomfort ontstond door het gebruik van veren en singels. Een ander ontwerp dat sterk lijkt op de Lotus is fauteuil 1611. Dit ontwerp lijkt geïnspireerd te zijn door het Scandinavisch design. Het heeft een karakteristiek houten frame en is tussen 1952 en 1972 geproduceerd door Meubelfabriek Gelderland uit Culemborg. Het succes van de fauteuil zat in het afneembare kussen met losse hoes, dit was voor die tijd een innovatieve ontwikkeling. Uiteindelijk zijn er meer dan 60 duizend exemplaren van de fauteuil 1611 verkocht.

 

 

Dominikq Meubelstoffeerderij heeft zich door de jaren heen goed verdiept in de vormen en de architectonische Rob Parry design zitmeubelen.

 

Door onze vakkennis en het gebruik van hoogwaardige materialen kunnen wij met gemak zeggen dat wij deze meubelen een extra kwalitatieve ronde kunnen geven.

 

Wij beschikken over de juiste gereedschappen, machines en benodigdheden.

Opnieuw bekleden, herstofferen en/of in ere laten herstellen bij Dominikq Meubelstoffeerderij is veelal een interessante optie.

 

Zo kunt u weer jaren genieten van uw karakteristieke Rob Parry tijdloze design meubel in een 2e en wellicht een 3e ronde.

 

 

 

 

Categorie
Merken herstofferen
Tags
bank, bedbank, dutch design, fauteuil, fauteuil 1611, Gelderland, Lotus, Rob Parry, stoel, vintage