Over dit project

Walter Knoll

Walter Knoll is een internationale grootmacht op het gebied van het ontwerp en de productie van kwalitatief zeer hoogwaardige meubelen. Zowel in de particuliere als zakelijke markt worden de meubelen van Walter Knoll veelvuldig toegepast. De historie van het bedrijf gaat terug tot in 1865, wanneer Wilhelm Knoll de deuren opende van zijn ‘leather shop”. Het aanbod bestond uit luxe handtassen, exclusieve kleding en lederen meubelen. In 1907 namen de twee zonen van Wilhelm Knoll, Willy en Walter, het bedrijf over van hun vader en legden zich volledig toe op de productie van lederen zitmeubelen. In 1925 besluit zoon Walter, zonder zijn broer, een nieuw bedrijf te starten; Walter Knoll & Co. GMBH.

In 1964 gaat Walter Knoll met pensioen en draagt de leiding van zijn bedrijf over aan Robert Knoll en Dr. Walter Combe. In 1993 koopt de vermogende meubelfamilie Benz het bedrijf. Dit zorgt voor een enorme internationale expansie. Zo heeft het bedrijf inmiddels eigen Walter Knoll showrooms in London, Parijs, Mumbai en Bejing.

 

 

Dominikq Meubelstoffeerderij heeft zich door de jaren heen goed verdiept in de vormen en het lijnenspel van de oerdegelijke Walter Knoll design meubelen van Duitse bodem.

Wij beschikken over de juiste gereedschappen, machines en benodigdheden.

Opnieuw bekleden, herstofferen en/of in ere laten herstellen bij Dominikq Meubelstoffeerderij is veelal een interessante optie.

Zo kunt u weer jaren genieten van uw tijdloze Design meubilair van Walter Knoll in een 2e en wellicht een 3e ronde.

 

 

 

Categorie
Merken herstofferen
Tags
bank, design, fauteuil, herbekleden, herstellen, herstofferen, meubelstoffeerder, Opnieuw bekleden, poef, stoel, stofferen, vintage, Walter knoll