Over dit project

Stolz en leer: een historisch samenwerkingsverband

Al 60 jaar actief in leer In 1960 begon Isaac Stolz een bedrijf in leer voor kleding. In de jaren 60 en 70 bloeide de kledingindustrie op in Vlaanderen en Brussel en vooral het leren jack werd immens populair. Als gevolg hiervan steeg de vraag naar leer.

In de jaren 70 leidden lederen suites onze woonkamer binnen. Stolz greep de kans en vanaf het midden van de jaren 70 stapte het bedrijf geleidelijk over op de handel in leer voor meubels. Aanvankelijk was de activiteit beperkt tot de Belgische en Franse markten, maar vanaf het midden van de jaren 90 richtte Stolz zich vastberaden op export.

Tegenwoordig worden de meeste Stolz-producten geëxporteerd. Van het noorden tot het zuiden van Europa, van de Atlantische Oceaan tot de Golfregio zijn er stoelfabrikanten, interieurarchitecten, interieurontwerpers voor auto’s, … die bijna dagelijks Stolz-leerwerken gebruiken. De belangrijkste klanten zijn natuurlijk stoelfabrikanten, maar ook zijn er toepassingen in andere sectoren zoals luxe jachtontwerp, kantoormeubilair, autobekleding, hotels, …

 

Categorie
Leersoorten
Tags
meubelleer, Stolz Leather