Over dit project

Spectrum is in 1941 ontstaan uit verzet.

Als gevolg van de Tweede Wereldoorlog is er bij weverij De Ploeg een tekort aan grondstoffen. Om tewerkstelling van het personeel te voorkomen, wordt in 1941 ‘t Spectrum opgericht.

Meubels en woonaccessoires vervaardigd uit klein hout en biezen vormen de basis van de eerste collectie. Gerrit Rietveld wordt door ‘t Spectrum directeur Piet Blijenburg benoemd tot lid van de beoordelingscommissie van de collectie.

 

In 1954 wordt Martin Visser hoofd van Spectrum’s design afdeling. Gedurende 20 jaar neemt Visser in zijn kielzog grote ontwerpers mee waaronder Friso Kramer, Constant Nieuwenhuys en Benno Premsela.

 

Ook Gerrit Rietveld ontwerpt enkele meubels voor de collectie. De collectie die Visser in 1960 ontwerpt, met de BR 02 slaapbank als bekendste icoon, blijkt een gouden greep en vormt tot op de dag van vandaag de ruggengraat van de Spectrum collectie.

 

Dominikq Meubelstoffeerderij heeft zich door de jaren heen goed verdiept in de kracht en uitstraling en afwerking van Spectrum zitmeubelen.

 

Wij beschikken over de juiste gereedschappen, machines en benodigdheden.

Opnieuw bekleden, herstofferen en/of in ere laten herstellen bij Dominikq Meubelstoffeerderij is veelal een interessante optie.

Zo kunt u weer jaren genieten van uw tijdloze Spectrum meubelstuk in een 2e en wellicht een 3e ronde.

 

 

Categorie
Merken herstofferen
Tags
bank, design, fauteuil, herstellen, herstofferen, Martin Visser, Opnieuw bekleden, poef, stoel, stofferen, vintage, Zit slaap bank